22 May 2012

Last Hangout Before Pergi Matriks

Assalamualaikum
Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah
Lagi Maha Pengasih

Alhamdulillah. Sekarang boleh senyum lebar sikit pastu dah boleh nak berangan angan tinggi sikit. Sikit jelah. Diulangi, sedikit sahaja. Kerana yang pasti, perasaan takut yang dah di blend dengan gerun , berdebar, cuak.. dan macam macam perasaan lagi sedang membuat sarang dalam diri aku.. Aduhaii.. Tenanglah duhai hati. InsyaAllah segalanya akan dipermudahkan Allah :)) 

Sepanjang siang tadi duduk dalam air cond sampai kematu , boleh kejung aku . Pakal lah ada abang hensomm **aiseyhmen!** so kite kena la jaga tata tertib sebagai seorang wanita yang penuh sopan santun. muehehe.. Biaselah , adat bila berada kat bank..datang awal macam mana sekalipungg tetap kene amik nombor giliran dan tunggu. Kemudian tunggu , tunggu dan tunggu. Sampailah tiba giliran kita. Saat saat penuh menyampah tu aku sememangnya memerlukan tahap kesabaran yang amat tinggi. Sape yang suka nak menunggu kan? Nasib baik ade member2 yang teman sambil bercerita itu ini tak benti benti sampai aku rasa kat bank tu macam kitorang je yang conquer ** plus lawak lawak tak hengat yang diorang buat. Fuhh, terima kasih kerana menghilangkan kebosanan aku =) lep uolls like a lep song bebeh la..

And almost aku tengok customer2 yang datang macam same tujuan dengan aku jee. Pays the fees for matrix registration . Yes! Asal la diorang ni ikut aku suka bayar lambat lambat ni. Awal awal haritu tak menyibuk pulak korang nak bayar..Saje dengkikan..huhu

Settle pembayaran dan buat kad bank, pergi beli stamp hasil RM10 x 2 keping kat pejabat pos pulak. Nasib baik pejabat pos dengan BSN tak berapa nak jauh kalau tak memang masak la kitorang kat tengah panas tu. Siap teragak agak lagi, nak lintas tak lintas..nak lintas tak lintas.. Bengang la jugak, terpaksa aku coverline muka sensasi ni.. hihihi

Sampai kat pejabat pos, punyelah beriye aku amik nombor giliran siap mengeluh dengan kawan aku sebab kena tunggu lagi. Rupanya, kat situ memang ada kaunter khas untuk cik adik cik adik seperti kami membeli stamp.. Now i know!. Admitlah, dari kecik sampai dah besar gabak ni, first time aku masuk post office . hehe Selama ni kalau nak post surat pon , main masukkan je kat peti surat luar pejabat tu hah.. Tak sampai 10 minit kitorang kat situ, pastu gerak pegi Kluang Parade pulak untuk sopping!! i loikeeee

Okay..sampai sane asal nmpk barang macam nak beli je..kitorang terus beli. Konon arh nak beli ikut dalam senarai. Omong kosong je lah kan. ==' Tapi takdelah semua kitorang bolot..itupun beli lepas berfikir 2,3,4,5 ,6 kali. Pastu lapar la pulak. Kitorang gerak pegi Kluang Mall untuk makan kat Raibo.. Port biasa aku dengan ain untuk isi perut. Dan ini first time untuk Fiza since before ni kalau hang out sesame , kalau tak ke KFC..pegi McDonald. Takpun pizza.. sampai muak i okay..ecehh.. 
Penat tak penat arr berjalan . Pulak tu aku pakai heels, balik rumah memang lepak.! Yang best, 2/3 dari kami dah ada lesen tapi kami tak manfaatkannye pun adoyy. 

Sempat la jugak membina kenangan sebelum masuk matrik ni. Lepas ni dah susah untuk get back semula macam ni. Aku ngn Fiza tak dehal. Satu tempat je tapi beza dengan Ain sebab die tercampak ke Tangkak. Huuuu sedihh 

Let me introduce u, girl bawah ni name die Farah Hafizah Hamka..will be on the same board with me. hieuwwww..i tak sangka satu " kapal " dengan macik nii..hihi


 Siti Nurain Mohd Jamal. Dielah yang tersadai kat Tangkak nanti.. HUUU..gonna miss u Ain. Pliz jangan curang dengan i kat sane kayy.. LOL


Maaf atas kekaburan. Manusia biasa mana tak buat silapkan? Last pic bertiga before ke matrik. 


Kalau yang si baju hitam itu Fiza, n then baju hijau tu pulak Ain..dah sah sah la yang ni aku. 
Lihatlah , aku makan maggi atau nama COVERLINE nye MI KOREA dalam keadaan perut tak berisi dari pagi. 
Sakit perut, memang padan muka. Takda ayat lain lagi yang sesuai. ye tak?

Dan a lot of apologise sebab aku kena balik awal tadi . Tak dapat la kita berjalan sangat..Sorry ye bebsss! InsyaAllah, moment ni akan sentiasa segar dalam kotak ingatan aku yang dah berkarat sikit ni. I leb uollls sooooooooo much! Tengs sebab teman aku kat bank even korang tak pasal pasal terpaksa ikut tunggu lame2. Apa apa pon, aku akan sentiasa mendoakan kejayaan kita bersame ye beb! Tettttt..nak nangis dah titer ni hukhuk.. Adiosss

1 comment:

  1. b.w here :). tlg bg pndpt kt link nie. http://adorafiq.blogspot.com/2012/05/i-need-your-opinionplease.html

    ReplyDelete